Stukadoors- en Spuitbedrijf R. Smaal BV in de Media


Het bedrijf R. Smaal BV is reeds 85 jaar oud. Rob is de derde generatie en meerdere werknemers zijn al meer dan 25 jaar in dienst. De consument die voor kwaliteit gaat kiest voor R. Smaal BV door het advies, vakmanschap en de nazorg. Het is de samenwerking die de klant het juiste gevoel geeft!

 

Rob: “Steeds meer ervaren onze klanten wand en plafondafwerking als een beleving, waarin mensen rust willen vinden en zich prettig voelen. Wij volgen voor u de trends op dit gebied en kunnen melden dat de grovere materialen weer terug komen zoals smalle ruwe steenstrips en hout op de wanden. Ook komen de spachtelputzen in allerlei kleuren weer steeds meer voor; ook omdat het zeer onderhoudsvriendelijk, sterk, en aantrekkelijk qua prijs is. Ook brengen wij heel veel gipslijsten aan, die zijn er tegenwoordig ook in strakke uitvoeringen.” Rob is er trots op dat zijn stukadoorswerk te bewonderen is in de nieuwe showroom Woonidee van bouwbedrijf Adriaan van Erk in Bergambacht. De beste klantgerichte bouwers van Nederland. Daar kunnen kopers in één keer hun toekomstige woning doorlopen. R. Smaal BV is al 57 jaar de huisstukadoor van Van Erk. Ook in de projecten waarin zij als stukadoorsbedrijf betrokken zijn, proberen zij de koper individuele aandacht te geven en in te spelen op de wensen van de koper. “Het is de macht der gewoonte om pas met de afwerking bezig te zijn op het einde van de verbouwing. Je realiseert je het meestal niet, maar muren en plafonds zijn heel bepalend voor de sfeer in een woning. Vaak zelfs het eerste wat je ziet als je binnen komt. Een juiste keuze daarin is dus belangrijk.” Daarom is Rob Smaal dan ook zo enthousiast dat de nieuwe mogelijkheden op het gebied van stukadoorswerk nu getoond worden in deze showroom!

De nieuwste techniek Stuco Mat is te zien in de mooie woon en lifestyle winkel Style Depot in het centrum van Rhoon. U kunt hier in een woonomgeving een indruk krijgen van de mogelijkheden qua structuur en kleur; een mooie Italiaans-achtige pleister met een gemêleerd uiterlijk tegen een hele aantrekkelijke prijs.

Exclusief hoeft niet duur te zijn! Wat prijs betreft is er voor ieder budget iets moois te maken.

In de prijzen bij uitreiking ‘De Gouden Spaan’


Het stukadoors- en spuitwerk van R. Smaal b.v. blijft niet onopgemerkt. Het bedrijf uit Poortugaal, voorheen Hendrik-Ido-Ambacht, viel in de prijzen bij de uitreiking van ‘De Gouden Spaan’, in de categorie particuliere opdrachtgever. 

 

‘De Gouden Spaan’ is een prijs voor de beste vakman uit de stukadoorsbranche. R. Smaal b.v. werd genomineerd uit maar liefst 58 inzendingen. Het product waarmee Smaal volgens de jury uitblonk, is Stucco Mat, een techniek waarmee een ‘fluweelzachte’ muur wordt gemaakt.

Het werk is beoordeeld door een deskundige jury met onder andere mensen uit het bedrijfschap, een binnenhuisarchitect en een kleurendeskundige.Na veelvuldig overleg en het bekijken van diverse werken, spraken deze vakmensen hun voorkeur uit.

Beste Leerbedrijf 2013


Beste Leerbedrijf sector Afbouw 2013

Poortugaal – Zaterdag 28 september werden in Amersfoort de winnaars bekendgemaakt van de verkiezing Beste Leerbedrijf Savantis 2013. Savantis is het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de sectoren Schilderen en Onderhoud. Stukadoors- en spuitbedrijf R. Smaal B.V. uit is verkozen tot Beste Leerbedrijf sector Afbouw 2013. De jury was lovend: “Smaal heeft het juiste oog voor vakmanschap en besteed aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook de goede contacten met aanpalende bedrijfstakken hebben een positieve invloed op de ontwikkeling van de medewerkers. Langdurig opleiden, continuïteit en het bieden van de mogelijkheid voor een vast dienstverband gaf de doorslag.” Uiteraard is eigenaar Rob Smaal enorm blij met deze prijs:  “Ik ben heel trots dat we deze prijs – gekozen uit 2000 bedrijven – gewonnen hebben!” Dochters Milou en Nanette mochten de prijs in ontvangst nemen.

De sector Afbouw telde drie genomineerden: Helix Afbouw uit De Goorn, Stukadoors- en spuitbedrijf R. Smaal B.V. uit Poortugaal en Stukadoor Stevens uit Beilen. Winnaar R. Smaal heeft volgens de jury het juiste oog voor vakmanschap. Tegelijk besteedt het de nodige aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook de goede contacten met aanpalende bedrijfstakken hebben een positieve invloed op de ontwikkeling van de medewerkers. Langdurig opleiden, continuïteit en het bieden van de mogelijkheid voor een vast dienstverband gaf de doorslag.

Nominatie beste leerbedrijf


Nominatie beste leerbedrijf van Savantis 2013 in de sector afbouw.
Wij zijn trots dat wij definitief genomineerd zijn voor de finale van het beste leerbedrijf Savantis 2013 in de sector afbouw.