Beste Leerbedrijf 2013


Beste Leerbedrijf sector Afbouw 2013

Poortugaal – Zaterdag 28 september werden in Amersfoort de winnaars bekendgemaakt van de verkiezing Beste Leerbedrijf Savantis 2013. Savantis is het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de sectoren Schilderen en Onderhoud. Stukadoors- en spuitbedrijf R. Smaal B.V. uit is verkozen tot Beste Leerbedrijf sector Afbouw 2013. De jury was lovend: “Smaal heeft het juiste oog voor vakmanschap en besteed aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook de goede contacten met aanpalende bedrijfstakken hebben een positieve invloed op de ontwikkeling van de medewerkers. Langdurig opleiden, continuïteit en het bieden van de mogelijkheid voor een vast dienstverband gaf de doorslag.” Uiteraard is eigenaar Rob Smaal enorm blij met deze prijs:  “Ik ben heel trots dat we deze prijs – gekozen uit 2000 bedrijven – gewonnen hebben!” Dochters Milou en Nanette mochten de prijs in ontvangst nemen.

De sector Afbouw telde drie genomineerden: Helix Afbouw uit De Goorn, Stukadoors- en spuitbedrijf R. Smaal B.V. uit Poortugaal en Stukadoor Stevens uit Beilen. Winnaar R. Smaal heeft volgens de jury het juiste oog voor vakmanschap. Tegelijk besteedt het de nodige aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook de goede contacten met aanpalende bedrijfstakken hebben een positieve invloed op de ontwikkeling van de medewerkers. Langdurig opleiden, continuïteit en het bieden van de mogelijkheid voor een vast dienstverband gaf de doorslag.

Beste Leerbedrijf sector Schilderen en Onderhoud 2013

Ook in de sector Schilderen en Onderhoud waren drie bedrijven genomineerd: G&K Schilder- en onderhoudswerken uit Helmond, Gebr. van der Geest uit Enschede en Wilhelm BV uit Zaamslag. Volgens de jury zijn alle drie de genomineerden zeer gemotiveerd en betrokken bij het opleiden van nieuwe medewerkers. Bij de keuze gaf uiteindelijk de doorslag, dat bij Wilhelm het opleiden en ontwikkelen van medewerkers in de genen zit. Daarnaast vormen de brede bedrijfsdisciplines een ideale springplank voor de medewerkers om zich verder te oriënteren op de verschillende vakgebieden binnen het bedrijf.

 

Beste Leerbedrijf sector Reclame, Presentatie en Communicatie 2013

In de sector Reclame, Presentatie en Communicatie waren de volgende bedrijven genomineerd: Multisign2 uit Kelpen-Oler, Ron Design uit Pijnacker en V&D, afdeling Visual Merchandising uit Amsterdam Zuidoost. Volgens de jury heeft de afdeling Visual Merchandising van V&D het leren structureel in de organisatie ingebouwd. Er bestaan voldoende doorgroeimogelijkheden en het ‘individuele opleidingspaspoort’ biedt alle medewerkers duidelijkheid en continuïteit. Ook de grote betrokkenheid en inspiratie van de stagementor speelden een rol in de uiteindelijke keuze van de jury.

 

Beste Leerbedrijf Savantis 2013

De strijd om de titel Beste Leerbedrijf Savantis 2013 ging tussen de drie sectorwinnaars. De prijs ging naar Wilhelm BV. Het bedrijf kent een grote variatie aan werkzaamheden. De leerling krijgt ruim de mogelijkheid om te leren en ervaring op te doen. De directie heeft oog voor talent en stimuleert jong en oud om dat verder te ontwikkelen. Iedereen kan groeien en doorgroeien, afhankelijk van zijn eigen mogelijkheden en wensen. Voor de vakkundige praktijkopleider bestaat volop ruimte om de leerlingen de kneepjes van het vak te leren. Wilhelm BV motiveert nieuwe medewerkers en verbindt opleiden onlosmakelijk met de organisatie.

 

Beste Praktijkopleider Savantis 2013

Uit de negen genomineerde bedrijven koos de jury ook de beste praktijkopleider. Die prijs ging naar Hans Scheffer van Gebr. van der Geest uit Enschede. Deze bescheiden praktijkopleider is een rots in de branding voor zijn leerlingen. Hij geeft hen het vertrouwen om zich op het juiste niveau verder te ontwikkelen. Zelf vindt hij dat niet meer dan vanzelfsprekend. Daarnaast viel het de jury op, dat deze praktijkopleider naast vaktechnische vaardigheden ook op bedrijfseconomisch vlak zijn leerlingen het nodige bijbrengt. Hij weet daardoor de faalkosten te beperken. In het kader van een goede werkvoorbereiding stimuleert hij leerlingen vooruit te kijken naar de volgende dag dan wel de volgende week. Die werkwijze heeft een positief effect op de klanten.

 

Verkiezingen van OCW

Wilhelm BV en Hans Scheffer worden nu door Savantis voorgedragen voor de verkiezingen Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider 2013 van álle beroepsgroepen, een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Deze landelijke verkiezingen vinden plaats begin 2014.

 

Savantis is jaarlijks op zoek naar haar beste leerbedrijf en haar beste praktijkopleider. De verkiezing stimuleert leerbedrijven om een visie op opleidingsbeleid uit te dragen. Mede daardoor blijft het vakmanschap voor de toekomst behouden

 

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *